De eerste zonnestralen hebben Nederland weer bereikt en dat betekent dat de zomer weer in zicht is! Althans, zo voelt het. Iedereen kijkt er natuurlijk naar uit om weer heerlijk van de zon en zijn of haar tuin te kunnen genieten. Is jouw tuin al helemaal klaar voor de zomer? Hieronder volgen een aantal tips waarmee jij je tuin helemaal klaar maakt voor de zomer, zodat jij komende zomer volop kunt genieten van je tuin.

1. Snoeien, zaaien en onkruid wieden

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om al het onaangename onkruid uit je tuin te halen. Ga heel de tuin langs met een schoffel en verwijder alle onuitgenodigde gasten! Wanneer je dit hebt gedaan zie je tuin er al een stuk aangenamer uit. Daarnaast is het nu het juiste moment om eens een blik te werpen op je gazon. Heb je gras in de tuin? Dan is het een goed moment om dit te maaien, zodat het er weer helemaal fris uitziet. Plant een aantal leuke plantjes in de tuin of stop zaadjes of bollen in de grond. Na verloop van tijd zal je tuin er weer een stuk gezelliger uitzien!

2. Opruimen en poetsen

Opruimen en poetsen kan ook al wonderen doen in de tuin! Maak je tuinset, bankje, of ander tuinmeubilair helemaal schoon en het ziet er al meteen een stuk frisser uit. Ook de tuin even vegen en de tegels met een hogedrukspuit schoonmaken kan de tuin er weer een stuk frisser doen uitzien.

3. Fleur je tuin op!

Fleur je tuin op met wat leuke decoratie! Je tuin opfleuren kan op tal van verschillende manieren. Online en in de tuincentra kun je tegenwoordig de leukste decoratie vinden. Daarnaast doen leuke planten en bloemen natuurlijk ook al heel veel. Zet een leuk krukje neer met een mooie bloempot erop. Koop een leuk canvas schilderij, speciaal voor buitengebruik. Of ga voor een aantal decoraties (denk aan vlinders of vogels) om op te hangen.

4. Koop een schaduwdoek

Wees goed voorbereid op de warme zomerdagen met een stijlvol en praktisch schaduwdoek! Schaduwdoeken zijn tegenwoordig helemaal hip. Een schaduwdoek is ideaal om heerlijk van je tuin te genieten, zonder dat je vergaat van de warmte. Daarnaast biedt het een goede bescherming tegen de grote hoeveelheid UV-stralen in de warme zomermaanden. Ook kun je een schaduwdoek goed gebruiken om uit de wind van de tuin te genieten en biedt het op deze manier beschutting. Een schaduwdoek is naast praktisch een enorm stijlvolle aanvulling voor je tuin! Ga voor een schaduwdoek driehoek, voor een speels effect. Of ga voor een pergola met doek voor de wat grotere tuinen. Verder kun je bijvoorbeeld kiezen voor een harmonica schaduwdoek, welke gemakkelijk verschuifbaar is en zichzelf als het ware opvouwt.